Koolhydraatarm dieet weekmenu nodig? Klik hier voor gratis tips!

Koolhydraatarm dieet weekmenu nodig? Klik hier voor gratis tips!

Het vetgehalte van uw dagelijkse eiwitbronnen in een dieet:

  • Voedingsmiddel
    • percentage vet energie

bacon 75%, kaas75%,kip31% (wit donker vlees zonder vet)31%, melk volle 48%, pindakaas 66%, roomkaas 75%  t-bone steak 80% tongfilet 10%, tonijn in olie64%, Vlees gehakt, extra mager 54%.

Het vetgehalte  van uw dagelijkse plantaardige eiwitbronnen in een dieet.

  • Voedingsmiddel
  • Percentage vet energie

Gedroogde bonen3 tot 4 %, pasta salade 7%,Rijst 1%, volkoren spaghetti met tomatensaus 5%, zilvervlies rijst gekookt 250 gram 5%.

Een teveel aan dierlijk eiwit zorgt ervoor dat u aankomt, want de meeste soorten vlees en kaas en de gewone soorten bevatten ook veel vet en Calorieën. Onthoudt dat dierlijke eiwitten zelden puur voorkomen. Maar dat ze meestal samengaan met een grote hoeveelheid vet. U heeft daarom nog niet meteen alle biefstuk en kip uit u menu te schrapen. U kunt uw eiwitgebruik verminderen door in plaats van vlees veel van die gezonde, vet verbrandende , samengestelde koolhydraten te eten in een dieet. Tracht eiwitbronnen die rijk zijn aan vet te vervangen voor vetarme, bijvoorbeeld gedroogde erwten, bonen en volkoren producten. Deze zijn niet alleen uitstekende bronnen van plantaardig eiwit, ze zijn ook bijna helemaal vetvrij en prima bronnen van samengestelde koolhydraten.

Verander uw eiwitgewoonten in een dieet.

 

Een vergissing die veel mensen maken is dat ze hun grootste portie dagelijkse eiwitten bij het avond eten nuttigen. U zult zich veel beter voelen als u die eiwitten eerder op de dag eet, aangezien uw bloedsuiker de hele dag gestabiliseerd wordt. Met andere woorden in plaats van vlees , kip of vis alleen bij  het warme eten te gebruik. U kunt ook de dagelijks beginnen met een kleinere portie  van de vorige maand. Neem ook een kleine portie aanvullend eiwit bij de lunch en bij het diner. Om zoveel mogelijk voedingstoffen binnen te krijgen. Is het heel belangrijk eiwit uit verschillende  bronnen te nuttigen. Dat is zeker belangrijk als uw vegetarisch bent. Varieer zoveel mogelijk eieren en zuivelproducten, granen, peulvruchten en noten en om er zeker van te zijn dat u complete eiwitten binnen krijgt. Een van de beste eiwitbronnen die u binnen kunt krijgen is rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees, lamsvlees en schapenvlees. Dit  zijn belangrijke bronnen van ijzer en zink, twee voedingsstoffen die wij vaak  niet in voldoende   mate binnen krijgen. Toch moet u het gebruik ervan beperken tot porties van maximaal 140 gram een of twee keer per week. Omdat in rood vlees ook veel vet zit.

Vetverbrandende voedingstip 7 in een dieet.

 

Eet iedere week een of twee maaltijden met mager rood vlees, een of twee warme maaltijden met kip, een of twee met vis en tenminste een vegatarische maaltijd (en nog liever twee).

Vlees is tegenwoordig veel minder vet dan vroeger, zeker als u het overbodige vet er afhaalt en het bereid met minder vet. In het volgende hoofdstuk zult u meer te weten  komen over een vetarme voedselbereiding. In veel mager rundvlees en mager varkensvlees zit veel minder vet dan in vette vis als forel en zalm. Een alternatief voor rundvlees is varkensvlees, dat vaak bijna net zo weinig vet bevat als kip als het gaat om de hoeveelheid totale en verzadigde vetten.

Vetverbrandende voedingstip 8 in een dieet.

koolhydraatarm dieet weekmenu

Eet nooit meer dan 140 gram dierlijke eiwitten per dag.

 

Op deze pagina vindt je een gratis koolhydraat arm dieet weekmenu die je direct kunt gebruiken. Klik hier>>